2024.03.28, Csütörtök
Lovas rendőrök Magyarnándorban

Lovas rendőrök Magyarnándorban

police.hu

2017.10.12. 09:45

A Készenléti Rendőrség munkatársai közös szolgálatot láttak el a községben.

Hirdetés

Magyarnándorban és a környező településeken, valamint a külterületeken az elmúlt napokban a helyi szolgálatot teljesítő rendőrök és polgárőrökön kívül két lovas járőr is felügyelt a közbiztonságra. A Készenléti Rendőrség munkatársai a településen és annak külterületén, erdőkben és mezőgazdasági termőföldeken 2017. október 7-től öt napig láttak el szolgálatot. A közös szolgálat célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogsértő cselekmények megelőzési és megakadályozása volt.

A lovas járőrök Oman Attila címzetes rendőr alezredes, a Magyarnándori Rendőrőrs parancsnoka eligazítását követően, a helyi kollégákkal és Varga István polgárőrrel kezdték meg a szolgálatot, mely napon egy eltűnés miatt körözött fiatalkorút találtak meg és helyeztek biztonságba. A további napokban két helyi lakos is csatlakozott lóháton a rendőrökhöz és helyismeretben támogatást nyújtva járták be a község külterületét.

Az utolsó szolgálat előtt Csík Csaba rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője, Sándor István, Magyarnándor polgármestere és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke közösen megköszönték a Készenléti Rendőrség munkatársainak segítségét, valamint a lakosság pozitív visszajelzése alapján megállapodtak abban, hogy a közeljövőben hasonló szolgálat ellátását kezdeményezik a Balassagyarmati Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 

AktuálisMagyarnándorKészenléti Rendőrséglovasrendőr