2024.03.28, Csütörtök

Bátonyterenyén ünnepeltek a nógrádi polgárőrök

polgarorok.hu

2017.09.06. 10:29

A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség idén tizedik alkalommal rendezte meg megyei polgárőr napját.

Hirdetés

A jubileumi eseménynek szeptember 2-án Bátonyterenye adott otthont. Ahol az idő is kedvezett a rendezvénynek, így nagy létszámban voltak jelen az önkéntes bűnmegelőzők és családtagjaik e jeles ünnepen.

 

Házigazdaként Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere köszöntötte a megjelenteket, kiemelve: kiváló az önkormányzat és a lakosság kapcsolata a polgárőrökkel, ezért is örömmel adtak helyet a megyei ünnepségnek. Később átvette polgárőr igazolványát, növelve ezzel a polgármester polgárőrök számát a megyében.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozottan szólt arról, milyen jelentős a Polgárőrség tevékenysége a közbiztonság megteremtésében. Gratulált ahhoz, hogy a megyében folyamatosan emelkedik az önkéntes bűnmegelőzők száma, s ez igaz az Ifjú Polgárőrökre is. Balla Mihály országgyűlési képviselő pedig megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, kiemelve a körzetében lévő településeken tevékenykedő önkéntes bűnmegelőzők áldozatos munkáját.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke nagyra értékelte az önkormányzatok és a polgárőr egyesületek közötti példaértékű együttműködést. Támogatásáról és segítő készségéről biztosította a polgárőröket, akik nélkül elképzelhetetlen a jó közbiztonság.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége nevében Csóra György elnökhelyettes azt emelte ki: napjainkban elképzelhetetlen a sikeres közbiztonság a Polgárőrség nélkül. Gratulált a nógrádi önkéntes bűnmegelőzők eredményeihez, s sok sikert, eredményes munkát kívánt a megye polgárőreinek.

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke megnyitójában köszönetet mondott a polgárőröknek áldozatos, önként vállalt tevékenységükért, s külön is a családtagoknak, akiknek sokat köszönhetnek az önkéntes bűnmegelőzők a nyugodt háttér megteremtéséért. Kiemelte az önkéntes tűzoltó és mentő egységek tagjainak áldozatvállalását is.

Jónak értékelte, hogy növekszik a megyében a polgárőrök száma, s az Ifjú Polgárőrök létszáma 100 fölé emelkedett Nógrádban.

A köszöntőket követően elismeréseket adtak át az arra érdemeseknek. A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta meg Juhász Zoltán, a Cserhát Mentőkutyás PE vezetője. E kitüntetés Ezüst fokozatában részesült Kasuba László és Virág Ferenc polgárőr, valamint Tamás Gábor r. alezredes és Horváth László bv. zászlós. A Bronz fokozatot vehette át Kotroczó Viktória, Benyucz István és Farkas Roland Márk polgárőr, Faragó Sándor tű. alezredes és Mester Gábor r. százados.

Ezt követően Ferencsik Raymond Levente r. ezredes, főkapitány-helyettes, Szabó László, a Nógrád Megyei Vadászkamara elnöke és Vas Miklós megyei polgárőr elnök együttműködési megállapodást írtak alá a közös feladatok és szolgálatok ellátásáról.

A megnyitót követően a Balassagyarmati Börtön és Fegyház bevetési csoportja, majd a Cserhát Mentőkutyás polgárőrök szórakoztatták a nagyérdeműt. A Rendőrség technikai bemutatóval és közlekedési tesztlapokkal színesítette a programot. Nagy tetszést aratott – főleg a gyermekek körében – a börtön „rabo” autóbusza és a Rendőrség szolgálati gépjárműveinek bemutatója.

Miközben a színpadon különböző kulturális programok és koncertek zajlottak, a szokásos főzőversenyen Kemencés sültek és az elmaradhatatlan Magyargéci laska készült a polgárőr nap résztvevőinek.

Forrás: http://concretemedia.hu/

AktuálisBátonyterenyeNógrád Megyei Polgárőr Szövetség