2024.04.19, Péntek
Holnap kiderül kié lett a legszebb fotó
Medvesi Fotós Maraton facebook

Holnap kiderül kié lett a legszebb fotó

filakovo.sk

2016.09.01. 09:51

A díjnyertes fényképekből összeállított vándorkiállítás holnap 17 órakor nyílik meg. A rendezvény részeként sor kerül a fotóverseny kiértékelésére és a díjak átadására.

Hirdetés

Az UNESCO részét képező Novohrad-Nógrád Geopark területén 2016. június 3–5. között, harmadszor került megrendezésre a Medvesi Fotós Maraton, melynek több mint 300 magyarországi, szlovákiai és távolabbi országokból érkezett résztvevője volt.

A fotósok több ezer felvételt készítettek, melyekkel a médiákon, szociális hálókon és saját oldalaikon keresztül vitték hírét a régió szépségének. A 48 órás program keretén belül, három kategóriában fotóverseny is meghirdetésre került:

1. Táj,
2. Emberek,
3. Élő természet

A fotóversenyen minden regisztrált résztvevő egy kategóriában legfeljebb két felvételt küldhetett be (tehát maximálisan 6 felvételt). A verseny lezárásáig a fotósok több mint 400 felvételt küldtek el, melyeket 4 tagú szakmai zsűri értékelt (ketten Szlovákiából és ketten Magyarországról). Ezzel párhuzamosan, a rendezvény Facebook oldalán a közönségdíj elnyeréséért zajlott nyilvános szavazás.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt felvételekért járó díjak mellett, kiadásra kerül a közönségdíj (a Facebook-on legtöbb szavazatot kapott felvételért), az ifjúsági (18 év alatt) díj és a fődíj, melyet az a résztvevő nyer el, akinek a legjobb három felvétele a zsűri pontozása alapján a legmagasabb pontszámot érte el.

 

A díjnyertes fényképekből összeállított vándorkiállítás 2016. szeptember 2-án 17.00 órakor nyílik meg a Füleki Vármúzeumban, a Bebek-torony legfelső emeletén.

Forrás: filakovo.sk, Medvesi Fotós Maraton facebook