2024.07.16, Kedd

Védjegyes falusi szálláshelyek Nógrádban is

2016.01.20. 12:18

Tavaly rekord számú, 468 napraforgós védjegy került a falusi szállásadók birtokába, így már több mint 1200 védjegyes vendégház található szerte az országban - közölte a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ).

Közölték azt is, hogy az új minősítésekkel párhuzamosan vesztik érvényüket az öt évnél régebbi minősítések, a napraforgót, mint a minősített falusi szálláshelyeket jelölő grafikát csak a védjeggyel rendelkező szálláshelyek használhatják vendégházukon, kiadványokon, honlapjukon. 
A szövetség folyamatosan végzi a szálláshelyek minősítését 2016-ban is, várja a lejárt minősítéssel rendelkező vendégház-tulajdonosok jelentkezését. 
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által közösen működtetett minősítés annak a nemzeti tanúsító védjegyrendszernek a része, amelyet 2010-ben vezetett be a minisztérium.

Nógrád megyében 12 új minősített szálláshelyet vettek lajstromba 2015-ben. Tavaly Alsópetény, Bánk, Etes, Iliny, Kétbodony, Mátraszőlős, Mihálygerge, Romhány, Sámsonháza, Somoskőújfalu, Szente, Szuha települések egy-egy szálláshelye kapott védjegyet - minden esetben a legmagasabb, 4 napraforgós minősítést. A szövetség folyamatosan végzi a szálláshelyek minősítését 2016-ban is, várja a lejárt minősítéssel rendelkező vendégház-tulajdonosok jelentkezését. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által közösen működtetett minősítés annak a nemzeti tanúsító védjegyrendszernek a része, amelyet 2010-ben vezetett be a minisztérium. Nógrád megyében jelenleg 49 védjegyes vendégház található, ebből egy kivételtől eltekintve mind 4 napraforgós minősítésű. Ezen szálláshelyeken 169 szobában összesen 448 férőhelyet kínálnak a szállásadók.

forrás: mti / radiofocus.hu

fotó: sliderplayer.hu

 

Galéria

Helyi hírekturizmusfalusi szállásvendégházvédjegynapraforgós minősítés