2024.05.26, Vasárnap

Városnéző kisvonat közlekedett a Múzeumok Éjszakáján

2016.06.26. 17:03

Az ipartörténet, a képzőművészet és a zene igazi színes kavalkádja volt a Múzeumok Éjszakája Salgótarjánban.

Az ipartörténet, a képzőművészet és a zene igazi színes kavalkádja volt a Múzeumok Éjszakája Salgótarjánban.

A 2016. június 25-én a Dornyay Béla Múzeum által szervezett rendezvény már a délutáni órákban megkezdődött: a múzeum és a bányászati kiállítóhely között városnéző kisvonat közlekedett – sok városlakó örömére. A Múzeumok Éjszakája megnyitójára a Múzeum téren került sor, ezt követően pedig futószalagon követték egymást a programok.

A kora esti órákban a Fő téri vasútállomáson átadták a múzeum által megvásárolt és széleskörű összefogással felújított „Mazsolát”, azaz az A21-es dízelmozdonyt, majd megnyitották a vasúttörténeti és makett kiállítást. Nem maradt el az ilyenkor szokásos Szent Iván éji tűzgyújtás sem, melyet a Bányamúzeum területén rendeztek.

A Múzeumok Éjszakája „Hősök, újítók, felfedezők” elnevezésű országos eseménysorozatához kiválóan illeszkedtek a Dornyay Béla Múzeum attrakciói. Történelmünk jelentős alakjaival, ipartörténetünk kiválóságaival, képzőművészetünk jeles alkotóival találkozhattak az érdeklődők a tárgyakon, dokumentumokon, képeken keresztül a tárlatokon, és a sok-sok program segített közelebb kerülni a múzeum gazdag gyűjteményéhez, az ott dolgozó szakemberek munkájához.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria