2024.07.17, Szerda

Ülésezett a Megyei Államigazgatási Kollégium

2016.06.27. 12:49

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott vezetésével 2016. június 21-én tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium a Megyeháza dísztermében.

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott vezetésével 2016. június 21-én tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium a Megyeháza dísztermében.

Az első előadás a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közfoglalkoztatási programjáról szólt, melynek keretein belül Berecz György tű. ezredes igazgató ismertette a foglalkoztatotti létszám alakulását, a programban résztvevők munkája által elért eredményeket és az igazgatóság ezzel kapcsolatos jövőbeli terveit.

Ezt követően Hajas Péter Pál a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal újonnan kinevezett Nógrád megyei igazgatója számolt be az általuk végrehajtott támogatási intézkedésekről és kifizetésekről az új agrár- és vidékfejlesztési rendszerben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szervezeti struktúrájáról és a szervezettel szemben megfogalmazott elvárásokról dr. Gaál Zoltán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője tartott előadást. Bejelentette, hogy a terület központi igazgatását ellátó főigazgatóság megszűnt, külön államtitkárságként működik tovább. A szervezeti átalakulás a személyi és elsősorban a vezetői körben is változásokat hozott, illetőleg további jelentős, a szakterület alapjaiban történt változás az adóigazgatóság és vámigazgatóság összeolvadása is. Az újonnan felállt szervezetrendszerben az átalakulást követő szakmai munka egyik legjelentősebb célkitűzése és iránya a vállalkozások segítése lesz.

Az egészségfejlesztés hatósági vonatkozásairól tartott előadást Katkó Orsolya egészségnevelő, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa. Előadásában kifejtette, hogy munkájuk során kiemelt figyelmet fordítottak az egészségügyi szolgáltatásként hirdetett árubemutatókra, rendezvényekre, melyeken az egészségmegőrzés és megelőzés volt a fő téma. Tapasztalataik szerint ezen programok egy része félrevezető és veszélyes lehet, mivel nem mindegy, hogy a laikus és sokszor reménykedő beteg emberek mit hallanak és milyen információkhoz jutnak ezeken a rendezvényeken. A lakosság védelmében kiemelkedő feladat a különböző szervezetek munkájának összehangolása, a megszervezett rendezvények szakmaiságának biztosítása, valamint az egyéb szervezetek, cégek munkájának ismerete, ellenőrzése, szükség esetén szankcionálása a társhatóságok együttműködésével.

Az államigazgatási kollégium ősszel fogja tartani következő soros ülését.

forrás: kormanyhivatal.hu / nograd.katasztrofavedelem.hu

(Nógrád Megyei Kormányhivatal)

Galéria