2024.05.22, Szerda

Új vizsgaállomások várják az autósokat

2016.01.11. 12:06

Két fontos változás is érinti az autójuk műszaki vizsgáztatására készülőket az új esztendőben: megszűnt az időszakos műszaki vizsgáztatás a kormányhivatal által fenntartott műszaki vizsgaállomáson, helyette 29 kijelölt vizsgaállomás várja az autósokat. Ugyancsak újdonság, hogy megszűntek a rendszámtáblára ragasztott érvényesítő plakettek.

A közúti járművekkel kapcsolatosan végzett időszakos műszaki vizsgálatok jelentős része – mintegy 80%-a – erre kijelölt szakértői intézményekben üzemeltetett vizsgáló állomásokon történt. A fennmaradó mintegy 20% műszaki vizsgálatát a fővárosi és megyei kormányhivatalok üzemeltetésében lévő vizsgáló bázisok végezték. A törvénymódosítás 2016. január 1-től egyes személygépkocsik és kistehergépkocsik műszaki vizsgálati lehetőségét a kijelölt vizsgáló állomásokra korlátozza és ezzel egy időben a közlekedési hatósági bázisokon e vizsgálatok végzését megszüntette.

Nógrád megyében 29 kijelölt vizsgálóállomás fogadja műszaki vizsgára a fent említett járműkört.

A módosítások további része, hogy az időszakos műszaki vizsga alkalmával már nem ragasztanak műszaki érvényesítő cimkét és környezetvédelmi plakettet a járművek hátsó rendszámtáblájára, sőt, a meglévőket is eltávolítják. A már 2016 első napjaiban műszaki vizsgáztatott gépjárművek rendszámtábláin ezért nem található semmilyen plakett.

forrás: nmkh.hu

fotó: vizsga.net

 

Galéria

Aktuálisautó műszaki vizsgáztatásvizsgaállomás