2024.04.17, Szerda

Új osztrák világítástechnikai beruházás Pásztón kormánytámogatással

2016.05.13. 09:38

A magyar kormány mintegy 650 millió forinttal támogatja az osztrák EGLO csoport 4 milliárd forint értékű világítástechnikai beruházását Pásztón.

Hirdetés

A magyar kormány mintegy 650 millió forinttal támogatja az osztrák EGLO csoport 4 milliárd forint értékű világítástechnikai beruházását Pásztón.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára úgy vélte, nem lehet eléggé hangsúlyozni annak jelentőségét, hogy olyan, családi tulajdonban lévő vállalkozások, mint az EGLO, Magyarországot választják európai központjuknak, és itt bővítik termelő és logisztikai kapacitásukat. Az EGLO legfontosabb gyártóbázisa Magyarországon van.
Külön örömnek nevezte, hogy a beruházás helyszíne Pásztón van, és jelentős számú új munkahelyet kínál a helyieknek.
René Tiefenbacher, az EGLO-csoport vezérigazgatója elmondta, a csoport árbevétele tavaly mintegy 440 millió eurót - több mint 130 milliárd forintot - tett ki. A cégcsoport - amelynek több mint 50 leányvállalata van a világon - fejlődésére jellemző, hogy két év alatt 100 millió euróval (30 milliárd forinttal) növelte árbevételét. A cégcsoport nemcsak belső, hanem külső világítástechnikai eszközöket is gyárt.

A cégcsoport 132 országban van jelen a világon, és Kínában, Indiában és Magyarországon rendelkezik gyártóbázissal, a cégcsoport első gyára Pásztón volt. Most ezt a gyárat és a hozzákapcsolódó logisztikai centrumot fejlesztik 4 milliárd forintos beruházással.
Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a cég árbevétele tavaly elérte a 30 milliárd forintot.

forrás: mti

Galéria

GazdaságPásztóEGLOvilágítástechnika