2024.04.13, Szombat

Szerdai káresetek Nógrád megyében

2015.11.20. 09:58

Hirdetés

Szélvihar miatti káresetek tucatja, valamint különböző tűzesetek is munkát adtak szerdán Nógrád megye tűzoltóinak.

Erős szélvihar érte el szerda késő délelőtt Nógrád megyét, ennek következtében tizenkétszer riasztották kidőlt fákhoz, megrongált tetőszerkezetekhez, vakolathulláshoz a megye tűzoltóit. Drégelypalánkon és Érsekvadkerten kerítésre, a Borsosbernény és Horpács, az Acsa és Galgaguta, a Cered és Salgótarján közötti útszakaszokon, valamint Galgaguta belterületén és a 2-es főúton Rétság után pedig az útpályára dőltek a fák. A Bercel és Vanyarc közötti útszakaszon telefonvezetéket, Rétságon pedig elektromos vezetéket szakítottak a szél miatt kihasadt fák, Balassagyarmatra pedig az épület homlokzatáról hulló, a gyalogos és közúti forgalmat egyaránt veszélyeztető veszélyes vakolathulláshoz vonultak az egységek. Rétságon megbontotta egy épület tetőszerkezetét is a szél, Szátokon pedig a helyi gyermekotthont veszélyeztették a megdőlt fák. Ez utóbbi esetben tűzoltói beavatkozás nem történt, a területileg illetékes rétsági katasztrófavédelmi őrs parancsnoka lezáratta az épület hátsó kijáratát a veszélyes fák eltávolításának idejéig, amiről az önkormányzat fog gondoskodni. Az első bejáraton veszély nélkül tudnak a gyermekek közlekedni. A viharkárok felszámolásában a rétsági, a berceli, a balassagyarmati, a salgótarjáni, az aszódi és a váci hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók vettek részt.

Kigyulladt egy épület födémszerkezete tegnap kora délután Mátraverebélyben. A tűzesethez a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói vonultak, kiérkezésükig a lakók megkezték a tűz oltását. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat.

Kétszáz négyzetméteren égett a nádas tegnap kora este Szirákon, Bátonyterenyén pedig az összehordott szemét lángolt száz négyzetméteren. A tüzeket a berceli, a salgótarjáni és a hatvani tűzoltók fékezték meg.

www.nograd.katasztrofavedelem.hu

fotó: www.nepszava.hu

Galéria