2024.06.20, Csütörtök

Szakszervezeti megemlékezés a Munkavédelem napján

2016.04.27. 08:29

A Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Emléknapját világszerte április 28-án tartják meg.

A Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Emléknapját világszerte április 28-án tartják meg. Ezen a nemzetközi emléknapon a munkavégzés során megsérült, megrokkant vagy meghalt dolgozók előtt tisztelegnek családtagjaik, volt kollégáik, és ismerőseik. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 2003 óta a Munkavédelem napjaként tartja számon ezt a napot. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) kezdeményezésére 2010-ben Európában egyedülálló emlékmű készült a munkahelyi balesetben elhunytak és megrokkantak emlékére Budapesten, a Csepel Művek II. Főkapujánál, ahol azóta minden éven az országos megemlékezést tartják.

Salgótarjánban, az SZMT-székház néven ismert épületben is alakított ki emlékhelyet a szakszervezet, és hagyományosan az országos ünnepséget megelőző napokban itt emlékeznek a Munkavédelem napján. A Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Emléknapja tiszteletére 2016. április 26-án került sor az idei rendezvényre, melyen Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke mondott ünnepi beszédet, egyebek mellett hangsúlyozva a munkahelyi érdekképviseletek fontosságát.

A megemlékezésen Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatát Dániel Zoltán alpolgármester és Molnár Károly, a baloldali frakció vezetője képviselte.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálisMunkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak EmléknapjaMSZOSZ