2024.07.18, Csütörtök

Súlyosbították egy idős nő kirablóinak büntetését Nógrád megyében

2016.06.04. 08:48

Kilenc, nyolc, illetve öt év fegyházra súlyosbította a Balassagyarmati Törvényszék másodfokon annak a három férfinak a büntetését, aki gázpisztollyal megfenyegetett egy idős asszonyt.

Kilenc, nyolc, illetve öt év fegyházra súlyosbította a Balassagyarmati Törvényszék másodfokon annak a három férfinak a büntetését, aki gázpisztollyal megfenyegetett, majd a lakásában az ágyneműtartóba zárt és kirabolt egy idős asszonyt 2013 őszén Nógrád megyében.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője elmondta, a vádlottak az előre kiszemelt házba a kerítésen átmászva, majd az ajtót berúgva jutottak be. Az idős asszonyt a halántékához gázpisztolyt nyomva megfenyegették, hogy megölik, ha nem mondja meg, hol tartja értékeit. Végül a nőt az ágyneműtartóba zárták, és több mint hárommillió forintnyi értékkel távoztak.
Az ügyészség fegyveresen és csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és a személyi szabadság aljas indokból elkövetett megsértése miatt 2014 decemberében emelt vádat az ügyben. Az első fokon eljáró Balassagyarmati Járásbíróság 2015 szeptemberében a három vádlottat nyolc, hét, illetve egy év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte.
A főügyész ítélete nem vált jogerőssé, mert a vádlottak részfelmentésért és enyhítésért, míg az ügyészség súlyosításért fellebbezett.
Bóna Gyula tájékoztatása szerint a Balassagyarmati Törvényszék mint másodfokú bíróság - az ügyészi fellebbezést alaposnak ítélve - kilenc, nyolc, illetve öt év szabadságvesztésre súlyosította a három vádlottra kiszabott büntetést.

forrás: mti / birosag.hu

Galéria

Helyi hírekrablásbüntetésBalassagyarmati Törvényszék