2024.04.17, Szerda

Óvodások hívták fel a felnőttek figyelmét a láthatóságra

2016.04.05. 13:28

A biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint a láthatóság fontosságáról tanultak séta közben az óvodások Egyházasgergén.

Hirdetés

A biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint a láthatóság fontosságáról tanultak séta közben az óvodások Egyházasgergén.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt programjai között szerepel a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésbiztonsága, melynek egyik állomása a gyermekek felkészítése a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

A napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadójával közös, rendhagyó sétát tettek az egyházasgergei Napraforgó Óvoda növendékei. Az óvodások - példát mutatva a település lakosságának - láthatósági mellényben, szabályosan közlekedve hívták fel a figyelmet a láthatóság fontosságára, valamint a biztonságos és szabályos gyalogos közlekedésre. A gyermekek a faluban közlekedő kerékpárosokkal beszélgetést kezdeményeztek, mely során elmondták az általuk tanult, kerékpárosokra vonatkozó biztonsági szabályokat és a kerékpár kötelező felszereléseit. A balesetek megelőzése érdekében a gyermekek - a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékát – biciklis lámpaszettet adtak át a kerékpárosoknak.

Az ovisok az útjuk során látott közlekedési jelzőtáblák jelentését és az ahhoz tartozó szabályokat is megbeszélték. 

forrás: police.hu

Galéria

Helyi hírekközlekedésrendőrségláthatóságóvodások