2024.06.20, Csütörtök

Ötéves a Példakép Tábor - jövőkép a hátrányos helyzetűeknek

2016.07.03. 11:19

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Nógrád megyei Ráróspusztán, ahol a Példakép tábor létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

A Példakép tábor zöld pólójában érkező Balog Zoltán - aki, mint minden vendég, a hátrányok leküzdését jelképező hálórendszeren át jutott be a táborba - a résztvevőket hatalmas emeletes tortával lepte meg a jubileumon.
A szombaton kezdődött egyhetes programon idén 85, nyolc és tizenkét év közötti hátrányos helyzetű gyerek vett részt a németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány szervezésében.

- A táborban az a legfontosabb, hogy nem vagyunk egyedül, társaink vannak, mert a legnagyobb kincs a másik ember - emelte ki köszöntőjében Balog Zoltán, a tábor fővédnöke. Legyen embertársad, legyenek társaid, akikre számíthatsz az életben - fogalmazott. 
A miniszter a gyerekeknek azt mondta, számíthatnak rájuk a felzárkózásban, az iskolában, a munkahelyteremtésben, "azt szeretnénk, ha boldogulnátok az életben".
    

A táborozóknak a heti programban bemutatót tartott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, bemutatták hivatásukat a rendőrök, és apácák is beszélgettek velük az elfogadásról. Tanultak a táborozók egyebek mellett kézművességet, közösségépítést, állatvédelmet, foglalkoztak drogprevencióval, a cigány nép eredetével és a jövőképpel is. 
    

A ráróspusztai Példakép tábort öt évvel ezelőtt Nagy Andor (Fidesz-KDNP), a térség akkori országgyűlési képviselője kezdeményezésére szervezték meg először. A tábor célja, hogy olyan jövőképet állítsanak a résztvevők elé, amiért érdemes tanulni. 

mti

Galéria

Helyi hírekNógrád