2024.04.16, Kedd
Harminchét hazai település negyvennyolc pályázata verseng a színesebb falfelületekért.
Fotók: Jeansday Marketing

Harminchét hazai település negyvennyolc pályázata verseng a színesebb falfelületekért.

Jeansday Marketing

2022.05.17. 09:53

Elindult a szavazás a Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2022-es pályázatára! Idén két kategóriában összesen negyvennyolc közösség indul a szürke falfelületek megújításáért. A pályázaton a korábbi évekhez hasonlóan összesen 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. A következő körbe való továbbjutásról most az egyesület weboldalán leadott szavazatok döntenek, mindkét kategóriából a három legtöbb pontot kapott projekt jut majd be a végső fordulóba.

Hirdetés

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely hazai közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik szeretnének tevékenyen részt vállalni környezetük megszépítésében. A jelentkezéseket két kategóriában várták a szervezők. A tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések idén is külön versengenek. A pályázat nyerteseinek a Let’s Colour a festéshez szükséges mennyiségű festék mellett a grafikai tervek elkészítését, a munka szakmai koordinálását, valamint a szakértői támogatást is biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkénteseivel együtt valósítják meg.

 

Fotók: Jeansday Marketing


Izgalmas a verseny - akad olyan település, ahonnan 2-3 közösség is pályázott

A szervezők nagy örömére az idei pályázatra is nagyszámú jelentkezés érkezett az ország minden pontjáról. Idén akad olyan település, ahonnan 2-3 közösség is versenyben van, az összesen negyvennyolc pályázatra pedig várhatóan több tízezer szavazatot ad majd le a közönség a verseny ezen szakaszában.

A jelentős érdeklődés nem véletlen, hisz a Let’s Colour Településszépítő Egyesület immáron 11. éve írja ki pályázatát, ami 2022-ben a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés Magyarországon. A szervezet 2011 óta eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé csaknem 2500 önkéntes segítségével.

Nagy Gergely, az egyesület szóvivője elmondta: „Jó látni hogy évről-évre ilyen sok közösséget mozgat meg a pályázatunk. Hisszük, hogy ez a kezdeményezés nem csupán új színt, de erősebb összefogást és igazi közösségi élményt visz a települések életébe. Sok sikert kívánunk a pályázóknak és kíváncsian várjuk a szavazás eredményét.”

 

 

A verseny elindult, online lehet szavazni a beérkezett pályázatokra

A benyújtott pályázatokra egészen május 27-ig lehet szavazni az egyesület honlapján, az eredményhirdetésre pedig május 30-án kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. Azoknak a döntősöknek se kell csüggedniük, akik nem nyerik meg a pályázatot, ők értékes vigaszdíjként 50-50 liter színes, Dulux falfestéket kapnak.

 

Az idén nevezett települések

Tiszalúc, Nyúl, Izsófalva, Felsőzsolca, Csobánka, Taszár, Mikóháza, Fajsz, Piliscsaba, Zámoly, Mezőszemere, Töltéstava, Szalatnak, Hajdúdorog, Encs, Kemecse, Ziliz, Biharkeresztes, Érd, Pécs, Miskolc, Budapest XXIII., III., IV., XXI., XIX., VII., Pomáz, Szekszárd, Békés, Békéscsaba, Pilis, Salgótarján, Érd, Tatabánya, Szentendre, Hajdúsámson, Hajdúböszörmény, Kisvárda, Gyöngyös, Székesfehérvár, Dunaújváros

 

 

Galéria

Országos hírekpályázatLet’s Colour Településszépítő Egyesületfestészet