2024.03.19, Kedd
A gyalogosok védelmére hívják fel a figyelmet a közlekedési kultúra napján
Kép: akozlekedesikulturanapja.hu

A gyalogosok védelmére hívják fel a figyelmet a közlekedési kultúra napján

MTI

2022.05.11. 15:00

Tegnap volt a közlekedési kultúra napja; idén a gyalogosok védelme, a gázolások elkerülése a központi téma - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hirdetés

A közlemény szerint május 11-én a közlekedőket és a közlekedésben dolgozó szakembereket ünneplik, valamint arra hívják fel a közlekedőket, tartsák tiszteletben egymást.

A kampányt idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával, a programhoz 84 szervezet csatlakozik, mások mellett a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Mahart PassNave Személyhajózási Kft.

Idén a gyalogoshalálozások elkerülése a központi téma. A lakott területen belül zebrán elütött gyalogosok aránya az elmúlt öt évben 41 százalékról 44 százalékra nőtt. Tízezernél több embert ütöttek el Magyarország közútjain, 4335 esetben pedig kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a gázolás - olvasható a közleményben.

Idén is lehetett szavazni mások mellett az év kerékpárútjára, körforgalmára és hídjára.

Idén száznál több rendezvény közül választhatnak az érdeklődők, a Müpában például szakmai konferenciával készülnek a szervezők, majd este a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertezik.

A részletes program a http://www.akozlekedesikulturanapja.hu/ oldalon található.

Országos hírekközlekedésOrszágos Mentőszolgálatközlekedési kultúra napjaBKKMagyar Államvasutak Zrt.