2024.03.28, Csütörtök
A nagy home office útmutató — vizuálisan szemléltetve
A kép illusztráció - pixabay.com

A nagy home office útmutató — vizuálisan szemléltetve

2021.01.14. 10:25

Sajnos beigazolódott az, amitől a legtöbb kutató tartott: a koronavírus járvány második hulláma soha nem látott méreteket öltött, és újra otthonaikba zárta az embereket.

Hirdetés

Bár a probléma mindenkit érint, de az nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a legkomolyabb változások a munkaerőpiacon történtek, hiszen az otthonról végzett munka sosem volt még olyan népszerű, mint manapság.

 

Mivel a COVID-19 első hulláma óta már majdnem egy egész év telt el, ezért már megfelelő mennyiségű adat áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy megvizsgáljuk, vajon hogyan is birkóznak meg a távmunkában dolgozó emberek az új élethelyzettel.

 

A Momsandkids baba-mama magazin által létrehozott képes grafikai anyag pontosan ezekbe az információkba enged betekintést – nagyon egyszerű, közérthető és élvezhető formában.

 

Amikor a távmunkában dolgozó emberekre gondolunk, akkor rendszerint a kényelem, az ingázás hiánya és a rengeteg felszabaduló idő jut eszünkbe.

 

Pedig olyan érdekes és nehéz kérdéseket is felvet az új helyzet, mint: 

  • vajon kinek kellene fizetnie a munkavállaló részéről felmerülő plusz költségeket, mint az internet, fűtés, vagy villanyszámla?

  • milyen tippekkel és módszerekkel érhető el az, hogy az otthonról történő munkavégzés sokkal produktívabb legyen, mint az irodai munka?

  • vajon milyen okok állnak amögött, hogy a legtöbb home office-ban dolgozó ember a jövőben sem szeretne visszamenni az irodai munkakörnyezetébe?

Az érdekes tényeket és felfedezéseket egy meleg italokkal foglalkozó webshop, a Kávéfolt juttatta el hozzánk, akik – személyes érdekeltségük miatt – szüntelenül monitorozzák nem csak azt, hogy az emberek vajon mennyi koffeint visznek be naponta a szervezetükbe, vagy milyen arányban fogyasztanak arabicát és robustát — de azt is, hogy miként változnak az általános irodai trendek és szokások ebben a bizonytalansággal teli időszakban.

 

Országos hírekhome office