2023.12.03, Vasárnap

Nyikom bérci terepfutóverseny

2016.04.09. 08:04

A 7,1 kilométeres távon 600 méternyi szintkülönbséget kell majd leküzdeniük a futóknak és a gyalogos túrázóknak a Nyikom-csúcsig.

Hirdetés

A 7,1 kilométeres távon 600 méternyi szintkülönbséget kell majd leküzdeniük a futóknak és a gyalogos túrázóknak. A sporteseményt a Pásztói Szabadidő Sportegyesület rendezi, Pásztó Város Önkormányzatának támogatásával.

Hasonlóan a tavalyi, első rendezéshez, idén is a pásztói Penny Áruház parkolójából indulnak majd résztvevők. Az ingyenes nevezésre vasárnap délelőtt 10 órától lesz lehetőség a helyszínen, a futók és a túrázók 11 órakor tömegrajttal indulnak majd neki az emelkedőnek.

Tavaly 279 futó és túrázó teljesítette a Pásztó – Rózsás – Nyikom-nyereg – Nyikom-csúcs útvonalat (majd tért vissza Pásztóra szintén gyalogosan). A férfiaknál a salgótarjáni Barna Bence állította fel a pályacsúcsot 40 perc 44 másodperces idővel, a nőknél a pásztói Vincze Barbara volt a leggyorsabb, ő 47 perc és 58 másodperc alatt ért fel a kilátóhoz.

A Nyikom csúcsára leggyorsabban felérő felnőtt és 18 év alatti futó is díjazásban részesül: a felnőtteknél 50.000 forint, a 18 éven aluliaknál 20.000 forint a győztesnek járó pénzdíj. Díjazzák majd a leggyorsabb felnőtt hölgyet is, 30.000 forint jár majd a női abszolút győztesnek. Minden teljesítő oklevelet és kitűzőt vihet majd haza, valamint lehetőség lesz természettel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó tesztlapok kitöltésére is, a három legtöbb pontot elérő résztvevő pedig különdíjat kap majd. A célban frissítővel várják a csúcsfutás és túra résztvevőit a szervezők.

forrás: gortvabirtok.hu/3100.hu

Galéria

AktuálisPásztótúraNyikom-csúcscsúcsfutás