2024.07.18, Csütörtök

Munkacsoport alakult Salgótarján jövő évi költségvetésének előkészítésére

2015.11.14. 10:51

Munkacsoportot hozott létre Salgótarján jövő évi költségvetésének előkészítésére a nógrádi megyeszékhely közgyűlése csütörtökön. A testület azért döntött erről, mert az előzetes modellszámítások szerint egymilliárd forint hiányzik majd a büdzséből.

    A munkacsoport két tagja a várost vezető baloldal képviselője, egy-egy tagja a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselője, hárman a polgármesteri hivatal dolgozói, és tanácskozási joggal meghívták Becsó Zsoltot (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjét.
    Fekete Zsolt (MSZP) alpolgármester a helyzetet összefoglalva elmondta, a város pénzügyi helyzete 2007 óta romlik, 2011-től "kijárásos alapon" jelentős nagyságrendű központi támogatások tartották életben a költségvetést, ez azonban 2014-ben megváltozott.
    Magyarázata szerint a 2006-tól a várost irányító Fidesz-KDNP-s önkormányzatot 2014 októberében leváltó baloldali városvezetés már nem kapta meg a korábbi támogatásokat, a 2014-ben benyújtott 600 millió forintos igény helyett 60 millió, a 2015-ben kért 563,5 millió forint helyett 125 millió forintos támogatásban részesült.
    Turcsány László (Fidesz-KDNP) képviselő emlékeztetett, már az előző önkormányzat is próbált szigorítani, és intézkedési tervet is készített. Bár azt az akkori ellenzék nem szavazta meg, ők most részt vesznek a közös munkában - tette hozzá.
    A munkacsoportról 13 igen szavazattal, egy tartózkodással döntött a salgótarjáni közgyűlés.

mti

fotó: www.salgotarjan.varosom.hu

Galéria