2024.07.17, Szerda

Magyarország már csaknem 100 százalékban felhasználta az uniós forrásokat

2015.12.08. 10:35

Magyarország már csaknem teljes egészében felhasználta az előző hét éves uniós költségvetési ciklusban rendelkezésére álló több mint 9 ezer milliárd forintos keretet - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.


    Az államtitkár azt mondta: már csak néhány százmilliárd forintos vitatott - például útépítési, kórházfejlesztési - tétel van. Kiemelte viszont, hogy ezek olyan viták, amelyeket szakmai és jogi megalapozottsággal meg lehet nyerni. Így ezek lezárultával Magyarország lehet az egyetlen olyan uniós tagállam, amely száz százalékban realizálta az időszakban rendelkezésére álló uniós forrásokat - mondta. 
    Csepreghy Nándor jelezte: a következő pár hónapban a Miniszterelnökségen megvitatják az elmúlt uniós ciklus legfontosabb tanulságait, ennek során áttekintik, hogyan hasznosultak a felhasznált források, lehetett volna-e több új munkahelyet létrehozni, vagy a gazdaságot jobban dinamizáln. 
    A cél, hogy a múlt tapasztalataiból merítve sikeresebb, még hatékonyabb fejlesztéspolitikát folytasson a jövőben a kormány - emelte ki.
    A Miniszterelnökség államtitkára elmondása szerint új alapokra helyezik a fejlesztéspolitikát. A jövőben csak azok a beruházások kapnak pénzt Magyarországon, amelyek vagy a munkahelyteremtési, vagy a gazdasági növekedési célokhoz járulnak hozzá.

Forrás: MTI

Galéria