2024.06.15, Szombat

Ma több közintézmény és egészségügyi intézmény is zárva tart

2016.07.01. 09:07

Július 1-je a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja. A mai napon munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők, valamint az önkormányzatok, a megyei kormányhivatalok okmányirodái, a kormányablakok és a szakigazgatási szervek.

1992-ben e napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról rendelkező törvény, majd a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének kezdeményezésére az Országgyűlés 2011-ben határozott úgy, hogy július 1-je a kormánytisztviselők kitüntetett napja is legyen.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je az egészségügyben dolgozóknak is (Semmelweis Ignác születésnapja), így ma szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, viszont a mentők természetesen a megszokott rendben dolgoznak.

Az egyes településeken nyitva tartó ügyeletes gyógyszertárakról részletes információ található az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lévő gyógyszertárkeresőben.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria