2024.03.29, Péntek
Önzetlenül vért adtak, majd folytatták a munkát: a Ke-Víz Zrt. dolgozói ismét segítettek
A képen (balról): Krajnyákné Vas Marianna, Barna Rita és Bábáné Puskás Ildikó. Fotók: Mán László

Önzetlenül vért adtak, majd folytatták a munkát: a Ke-Víz Zrt. dolgozói ismét segítettek

magyarepitok.hu

2022.10.12. 10:00

Tizenöten nyújtották karjukat a közelmúltban, hogy segítsék rászoruló embertársaikat.

Hirdetés

Példás és követendő hagyomány a Ke-Víz 21 Zrt.-nél, hogy rendszeresen szervez véradást dolgozóinak. Évente kétszer rendezik be a cég ebédlőjét alkalmi véradó állomásnak.

Az ilyenkor szokásos dokumentációk ellenőrzése, illetve az elengedhetetlen vizsgálatok után tizenöten nyújtották karjukat a közelmúltban, hogy segítsék rászoruló embertársaikat. A szervezést a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete végezte, a szakembereket pedig az Országos Vérellátó Szolgálathoz tartozó Nyíregyházi Területi Vérellátó biztosította.

Bardi Béla jubileumi kitűzővel folytatta a munkát
Fotók: Mán László

Jubileumi kitűző

Bardi Béla, a mélyépítő iroda projektvezetője nem először élt a munkáltatója által megszervezett lehetőséggel. Éppen tizedszer, amiért jubileumi kitűzőt is kapott.

„Tartom magam ahhoz, hogy ahol tudok, segítek. Szerencsére sem a családban, sem a barátok között nem volt senki, akinek vérre lett volna szüksége. Meglepődtem, amikor közölték, hogy ez a tizedik alkalom és kaptam egy jubileumi kitűzőt. Így most már tudom, hogy a következő, már a tizenegyedik lesz.”

 

Jó érzés segíteni

Krajnyákné Vas Marianna, a könyvelési iroda vezetője sem először adott vért.

„Minden nap úgy ébredek, ha valamiben tudok, akkor segítek másoknak. Természetesen ebbe beletartozik a véradás is, mégpedig igen fontos helyen. Sajnos nagyon sok bajba jutott embertársunknak van szüksége vérre, jó érzés így segíteni. Örömteli, hogy cégünk minden évben kétszer is lehetőséget biztosít itt, a munkahelyen a véradásra."

Tuza Viktor először adott vért

Tuza Viktor projektvezető először vállalkozott az önzetlen feladatra, ő oklevelet kapott a jeles alkalomból. Majd a kötelező pihenés után mindenki visszatért dolgozni.

KitekintőjótékonyságKe-Víz 21 Zrt.

Ajánljuk még