2024.06.17, Hétfő

A Királyrét - Nógrád kerékpárút avatása és túraverseny

2016.04.28. 12:36

Az Ipolyerdő Zrt. a hagyományaihoz híven idén is május első szombatján rendezi meg Királyréten a Királyréti Erdei Kisvasút Napját.  

Az Ipolyerdő Zrt. a hagyományaihoz híven idén is május első szombatján rendezi meg Királyréten a Királyréti Erdei Kisvasút Napját, de szeretnék, ha környezettudatos kiránduláson nemcsak az erdei vasutat, hanem a kerékpárt is bevonnák. Ezen a napon kerül sor a Királyrét-Nógrád kerékpározható makadám út átadására is.
 

Gőzvontatású nosztalgiavonatok indulnak a Kismarosi végállomásról: 10 h, 12 h, 16 h órakor (P+V Parkolj és Vasutazz!). Ezen a napon a Királyrétre érkező autósnak nem kell fizetni a parkolásért, ha kerékpárral megy tovább (P+B Parkolj és Bringázz).

Királyréti Erdei Kisvasút napján, ennek egyik programpontjaként fogják felavatni és átadni a természetszerető kerékpárosok részére a börzsönyi kerékpárutakat körbezáró a Királyrét - Nógrád kerékpározható makadám utat.

A nap programjaiból:
11.00-tól Ünnepélyes átadás.
11.30-tól - 15.00 óráig játékos bringatúra az átadott szakaszon.
A királyréti helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz kerékpár-kölcsönzésre is mindazok számára, akik kisvasuttal jönnek föl, de bringázni szeretnének.

Ezen a napon mindazok számára, akik autóval hozzák fel kerékpárjaikat, a parkolási rendszer használata ingyenes. 
A túraversenyen résztvevők közt 15.30-kor kisebb-nagyobb ajándékokat sorsolnak ki.

forrás: termeszetjaro.hu

Galéria

Helyi hírekkisvasútkerékpárNógrádKirályrét