2024.07.15, Hétfő

Kiállítás nyílt az MTI fotósainak díjazott képeiből

2016.05.12. 15:37

Kiállítás nyílt a 34. Magyar Sajtófotó Pályázaton díjazott MTVA/MTI-s fotóriporterek nyertes felvételeiből és sorozataiból a Duna Médiaszolgáltató budapesti, Naphegy téri székházának aulájában. 

Kiállítás nyílt a 34. Magyar Sajtófotó Pályázaton díjazott MTVA/MTI-s fotóriporterek nyertes felvételeiből és sorozataiból csütörtökön a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. budapesti, Naphegy téri székházának aulájában. 

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a közmédia fotósai sokadszor hoztak el "díjesőt" a sajtófotó pályázatról. 
A teljes közmédia büszke lehet a díjazott fotóriporterekre, "akik mindenki számára elismerést kiváltó teljesítményt nyújtottak" - fogalmazott Vaszily Miklós.
Gazsó L. Ferenc, a Duna Médiaszolgáltató MTI Igazgatóságának vezetője hozzátette: a pályázat idei kiírására 240 szerző 2492 pályaművel pályázott. A menekültválság témájában olyan nagy mennyiségű felvétel érkezett, hogy a verseny történetében először hoztak létre kategóriát egy aktuális eseménysorozatra reagálva, ezt is a közmédia fotóriportere nyerte.
Illyés Tibor Tiszteletadás című képével - amely a miniszterelnököt és feleségét ábrázolja Göncz Árpád volt köztársasági elnök temetésén - elnyerte az Escher Károly-különdíjat a legjobb hírképért, de ez a fotó első helyezést ért el hír- és eseményfotó kategória egyedi felvételei között is. 
Ismét a főként Nógrád megyében tevékenykedő Komka Péternek ítélte oda a zsűri a megyékben dolgozó legjobb fotóriporter különdíját. 
A menekültválság sorozat kategóriában Balogh Zoltán Krízis a Keleti pályaudvaron című anyaga nyert. 
A képriport sorozat kategóriában második lett Bruzák Noémi Özönvíz című anyaga, amely az augusztus 17-i fővárosi felhőszakadásban készült. Ebben a kategóriában harmadik helyezést ért el Koszticsák Szilárd Ilyen a box című sorozata, amely a csontvelő-átültetésen átesett, orvosi felügyeletet igénylő gyerekek részére fenntartott Démétér Ház életét és működését mutatja be. 
A sport sorozatfelvételek között a harmadik helyre sorolta a zsűri Bodnár Boglárka Agárversenyzés című anyagát, ezzel a közmédia jelenleg legfiatalabb fotóriportere is díjazott lett.
A természet és tudomány kategória egyedi fotói között második helyezést ért el Komka Péter ISS című felvétele, amely a nemzetközi űrállomást ábrázolja, amint elhalad a Nap előtt.
A társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategória egyedi képei között harmadik lett Mohai Balázs Sorakozó című felvétele, amelyen egyenruhás indiai iskolások szerepelnek, amint a Ladakh tartományban található Zanglában a tanórák előtti szokásos ceremónián vesznek részt.

forrás: mti / komka.hu

Galéria

AktuálisfotóKomka Pétersajtófotó