2024.06.20, Csütörtök

Kerékpáros Iskola Kupa Szécsényben

2016.04.12. 09:23

A szécsényi kapitányság gyermekeknek szervezett KRESZ versenyt, ahol 16 gyermek mérte össze tudását.

A szécsényi kapitányság gyermekeknek szervezett KRESZ versenyt, ahol 16 gyermek mérte össze tudását, tesztlapokat töltöttek, és ügyességi pályán kerékpároztak. Ismerkedhettek a rendőrségi eszközökkel, majd az eredményes munka után jutalmakkal, tapasztalatokkal térhettek haza.

A Szécsényi Rendőrkapitányságon került megrendezésre a „Kerékpáros Iskola Kupa” helyi döntője.  A kapitányság objektumában megszervezett versenyen 16 gyermek mérte össze KRESZ tudását tesztlapok kitöltésével, és a kerékpáros ügyességi pályán. A rendezvény ideje alatt a gyerekek beülhettek a szolgálati gépjárművekbe, ismerkedhettek a rendőri munkával, valamint a rendőrkapitánysággal közös ingatlanban lévő Katasztrófavédelmi Őrsön megtekinthették a tűzoltók járművét is.

A gyerekek külön pályán próbálhatták ki az úgynevezett "drogos", illetve "részeg szemüveget" is, mely megmutatta számukra, hogy a tiltott szerek milyen hatást gyakorolnak a közlekedésre.

A vetélkedőről egy gyermek sem távozott üres kézzel, a megszerzett tapasztalatokon túl minden résztvevő láthatóságot segítő hátizsákot és további - balesetmegelőzési célt szolgáló - ajándéktárgyat vehetett át.  A versenyt lezáró eredményhirdetésen az első, második és harmadik helyezett diák részére dr. Ludvai Dezső József rendőr alezredes kapitányságvezető adta át a jól megérdemelt díjakat és megköszönte minden gyermek, pedagógus, kísérő szülő, valamint a versenyt segítő polgárőrök résztvételét.

forrás: police.hu

Galéria

Helyi hírekrendőrségkerékpárSzécsényKerékpáros Iskola Kupa