2023.10.02, Hétfő

Kamarai beszélgetések a gazdaságról

2016.05.13. 13:50

Kamarai beszélgetések elnevezésű rendezvénysorozatot indított útjára a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

Hirdetés

Újszerű és mindenképpen említésre méltó programot indított útjára a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A „Kamarai beszélgetések” elnevezésű rendezvénysorozat keretében azt szeretnék, hogy a megye vállalkozói, cégvezetői a szakmai együttműködés erősítése érdekében találkoznának egymással. A programokat minden alkalommal más szervező partnerrel, országosan ismert gazdasági szakember meghívásával és egy-egy megyei vállalkozás bemutatkozásával szervezik meg.

A Tarján Vendéglő és Rendezvényközpontban tartott első összejövetelen – melyet a Budapest Bank Salgótarjáni Fiókjával közösen szervezett a megyei iparkamara – Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár, az MTA doktora tartott előadást „Magyar gazdasági kilátások, esélyeik, veszélyek - európai kitekintésben" címmel.

A rendezvényen Melihercsik János, a salgótarjáni Pirazol Kft. ügyvezető igazgatója tartott tájékoztatót cége tevékenységéről. Ebből kiderült, hogy bár Nógrád megye kicsi, kevesen élnek itt, mégis keveset tudnak egymásról. A Pirazol Kft.-ről is kevesen tudták, hogy az 1993-ban alakult társaság folyamatos fejlesztéseivel, innovatív gondolkodásmódjával és a korszerű technológiájával nagy külföldi cégek elismert és megbecsült beszállítója, így például tengerjáró hajók szennyvízkezelő rendszerei berendezéseinek gyártója.

Sike Nándor a Budapest Bank regionális igazgatója a pénzintézet vállalkozási kockázatokat kezelő banki szolgáltatásairól tájékoztatta a jelenlévőket.

A nagy érdeklődéssel kísért előadások után a résztvevők személyes konzultáción cseréltek eszmét gazdasági kérdésekről, saját cégeik tevékenységének helyzetéről és kilátásairól.

forrás: nkik.hu

Galéria

GazdaságNógrád Megyei Kereskedelmi és IparkamaraKamarai beszélgetések

Ajánljuk még