2024.07.15, Hétfő
Elhunyt Nándori László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester
Illusztráció: Pexels

Elhunyt Nándori László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester

Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2023.06.28. 15:19

Életének 67. esztendejében elhunyt Nándori László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori gépkocsivezetője.

Nándori László (Fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Nándori László 1957. május 9-én, Balassagyarmaton született. Általános iskolai tanulmányait követően szerkezetlakatos tanulónak jelentkezett. A szakmunkásvizsga megszerzése után az Ipolyvidéki Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Műszaki Erdészeténél dolgozott Balassagyarmaton. 1979 februárjában katonai szolgálatra vonult be Nagyatádra, ahonnan 1981 februárjában szerelt le őrvezetőként - írja a Nógrád Vármegye Katasztófavédelem honlapján.

Kifejtik: Nándori László a Balassagyarmati Városi és Járási Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományába, 1985. május 01-én szerelt fel, mint gépkocsivezető. Jellembeli tulajdonságát az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte. Ezen emberi tulajdonságainak köszönhetően, rövid időn belül beilleszkedett és munkatársaival kitűnő kapcsolatot teremtett. Gyakorlati és elméleti téren is mindent megtett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa, rendszeresen konzultált parancsnokaival, a foglalkozásokon is aktívan részt vett.  Tűzoltótársainak jó példával járt elől a szolgálat ellátása során. A tűzoltói pályát kezdetektől fogva komolyan vette, élethivatásának tekintette. 

Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban is.

Szolgálati viszonya 2000. november 30-ai hatállyal szűnt meg.

Helyi hírekgyász