2024.04.29, Hétfő
Iskolaőrök továbbképzése Nógrád megyében
police.hu

Iskolaőrök továbbképzése Nógrád megyében

police.hu

2022.06.24. 15:37

A sóshartyáni lőtéren megrendezett munkaértekezleten és szakmai továbbképzésen vehettek részt az iskolaőrök.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban rendezte meg az iskolaőrök évértékelő munkaértekezletét a sóshartyáni lőtéren - írja a police.hu. A rendezvényt dr. Juhász Viktor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője nyitotta meg, majd dr. Noskó Zsolt rendőr őrnagy a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője ismertette a 2021/2022-es tanév iskolaőri tevékenységéről készült értékelést. Ezt követően Révay Endre, a Salgótarjáni Tankerületi Központ tankerületvezető-helyettese osztotta meg gondolatait a fenntartásuk alá tartozó iskolák vezetőinek iskolaőrséggel kapcsolatos tapasztalatairól.

A munkaértekezletet követően szakmai továbbképzésekre került sor, amelyen Vakarcs József rendőr alezredes okleveles közösségi- és családmediátor, kommunikációs- és konfliktuskezelési technikák gyakorlati alkalmazásának lehetőségeiről tartott interaktív előadást az iskolaőröknek. A képzés résztvevői konkrét iskolaőri intézkedések feldolgozásával fejlesztették a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő (BTM) és a sajátos nevelési igényű (SNI) kategóriába tartozó gyermekekkel történő munka során alkalmazható készségeiket, illetve a napi tevékenység ellátásához szükséges konfliktuskezelési kompetenciáikat.

Az iskolaőrök elsősegélynyújtási ismereteit a Magyar Vöröskereszt munkatársai elméleti oktatáson, majd gyakorlati feladatok végrehajtásával bővítették.

A program Kolláti Attila rendőr őrnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság megbízott rendészeti osztályvezető, kiképzési és lövészeti szakreferens gyakorlati foglalkozásával zárult, melyen két csoportban, fizikai erőnléti tréningen, valamint intézkedéstaktikai, önvédelmi továbbképzésen vettek részt az iskolaőrök.

Helyi hírekiskolaőrökNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság