2024.04.26, Péntek
Új üzemcsarnokot adtak át az Urbán Édesipari Termékgyártó Kft.-nél Rétságon
Fotó: facebook.com

Új üzemcsarnokot adtak át az Urbán Édesipari Termékgyártó Kft.-nél Rétságon

MTI

2022.04.02. 10:00

A fejlesztést a kormány 500 millió forinttal támogatta.

Hirdetés

Új üzemcsarnokot és berendezéseket adtak át a Nógrád megyei Rétságon az Urbán Édesipari Termékgyártó Kft.-nél. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) élelmiszeripari pályázatának keretében a kormány 500 millió forintos támogatással járult hozzá a most elkészült 830 millió forintos fejlesztésekhez.

Varga Mihály pénzügyminiszter az átadó ünnepségen azt mondta, aki beruház és fejleszt, az optimista, bízik abban, hogy a termékeire, szolgáltatásaira igény lesz.

A miniszter kifejtette: a 27 százalékos beruházási rátával Magyarország a legmagasabb arányt tudja felmutatni az Európai Unióban, ez azt jelenti, hogy a hazai és külföldi gazdasági szereplők is bíznak abban, hogy a következő időszakban is lendületes növekedési tartományban marad a magyar gazdaság.

A pénzügyminiszter kiemelte, jó döntés volt, hogy a stratégiai ágazatok közé emelték a mezőgazdaságot, ennek kapcsán az élelmiszeripart, és határozott kormányzati lépéseket tettek az ágazatok megerősítése érdekében, mert az önellátás kulcskérdés.

Varga Mihály ismertette: a mezőgazdaság kibocsátása az elmúlt 12 évben 29 százalékkal emelkedett, jövedelmezősége 2010 és 2021 között több mint kétszeresére nőtt, ami az Európai Unión belül a legjobb teljesítmény. Ezt annak ellenére sikerült elérni, hogy "mélyről kellett indulni", 2004 és 2010 között a mezőgazdaság 10 százalékos teljesítménycsökkenést szenvedett el, akkor az élelmiszergazdaság zsugorodása 16 százalékos volt.

Helyi hírekRétságUrbán Édesipari Termékgyártó Kft.élelmiszeripari fejlesztés