2024.04.25, Csütörtök
Műszaki mentő verseny Patvarcon
katasztrofavedelem.hu/Kapás Márton tű. őrmester

Műszaki mentő verseny Patvarcon

katasztrofavedelem.hu

2022.04.09. 08:01

Műszaki mentő versenyt rendezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a patvarci tűzoltó gyakorlópályán.

Hirdetés

A versenyen három Nógrád megyei és két Heves megyei csapat mérte össze tudását. A hatfős csapatok célja az április végén megrendezésre kerülő országos döntőbe való bekerülés volt.

A rendezvényt Antal István tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki felhívta a versenyzők figyelmét a munkavédelmi és szakmai szabályok betartására. Utána Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a csapatokkal a verseny szabályait és lebonyolításának menetét, melyet követően kezdetét vette a megmérettetés.

A versenyfeladat egy szimulált közlekedési baleset felszámolása volt. A műszaki mentés során a csapatoknak a jármű áramtalanítását és stabilizálását követően egy sérültet is ki kellett emelniük a gépkocsikból, melyhez különböző, a jármű szerkezetének megbontására alkalmas szakfelszereléseket alkalmaztak. A műveletek végrehajtásának sorrendjét, a stabilizálás módját a műszaki mentés vezetője határozta meg, ennek megfelelően az öt csapattól ötféle megoldást láthattak a versenybírák, akik a csapattagok közötti kommunikációt és a sérült szakszerű ellátását is pontozták.

A verseny végeztével Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át a helyezést elért csapatok képviselőinek az őket megillető okleveleket és serlegeket. A rendezvény zárásaként Seres Tibor megköszönte az állománynak a versenyen való helytállást és elmondta, hogy kiváló alkalom volt ez arra is, hogy a szomszédos megyék tűzoltói megismerjék egymást, illetve tanulhattak is egymástól a szakmai feladatok elvégzése során.

Helyezések:

  1. helyezés: Eger HTP
  2. helyezés: Balassagyarmat HTP
  3. helyezés: Pásztó HTP
Helyi hírekPatvarctűzoltóság