2024.04.23, Kedd

Sínekre dőlt fa és égő bútorok adtak munkát a hétvégén tűzoltóknak

Katasztrófavédelem (Nógrád)

2022.02.21. 18:59

Összefoglaló a tűzoltók hétvégi munkájáról.

Hirdetés

Tűz keletkezett egy kilencven négyzetméteres családi ház egyik helyiségében Érsekvadkerten, a Táncsics Mihály úton szombat délután. A szobában egy ülőgarnitúra és egyéb bútorok égtek. A lángokat az egységek kiérkezése előtt eloltották a ház lakói. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezésükkor már csak izzást, parázslást észleltek az ingatlanban, ezt egy vízsugár segítségével megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Tíz négyzetméteren összehordott hulladék égett egy lakatlan családi ház kertjében Jobbágyiban, a Partalja úton szombat este. A pásztói hivatásos tűzoltók perceken belül eloltották a tüzet.

Vasúti sínekre dőlt egy fa Szokolya és Berkenye között tegnap délelőtt. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát a sínekről, így megszüntetve a forgalmi akadályt.

Száraz fű, bozótos égett négy hektáron Tar külterületén tegnap délután. A pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Helyi hírektűzoltóság