2024.03.02, Szombat
Minden eszközt bevetett a rendőrség Nógrád megyében
police.hu

Minden eszközt bevetett a rendőrség Nógrád megyében

police.hu

2022.02.20. 13:06

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. február 15-én a 22-es számú főúton hajtott végre komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést.

Hirdetés

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció alkalmával a rendőr-főkapitányság minden rendelkezésre álló sebességmérő eszköze működött a gyorshajtók és a szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében - írja a police.hu. A megye rendőrei a 22-es számú főútvonalon, Salgótarján és Balassagyarmat közötti útszakaszon a Készenléti Rendőrség drónjának alkalmazása mellett, a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP), valamint FámaLéser sebességmérő eszközökön túl a civil jellegű szolgálati gépjárművekben elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizték a közlekedőket.

Az érintett főúton a rendőrök úgynevezett „láncmérést” végeztek, amelynek lényege, hogy ugyanazon az útszakaszon, egymás után – néhány kilométer különbséggel – helyezték el a sebességmérő eszközöket a gyorshajtók kiszűrése érdekében.

Az érintett ellenőrzés kapcsán 63 helyszíni bírságot, 3 szabálysértési feljelentést és 8 közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, valamint 29 esetben figyelmeztetést alkalmaztak a jármű vezetőjével szemben.

Helyi hírekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságközlekedés