2024.04.26, Péntek
A HE-DO és a KM Építő munkájával újult meg ez a Nógrád megyei út
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A HE-DO és a KM Építő munkájával újult meg ez a Nógrád megyei út

magyarepitok.hu

2021.06.30. 10:00

Diósjenő és környéke is jól járt a projekttel.

Hirdetés

Nógrád megyében Diósjenőn, a 12122. számú bekötőút 5+400 - 8+162 km szelvényei között, közel 3 km hosszúságban az útpálya teljes szélességében megújult - értesült lapunk. A projekt 2020. március 16-án kezdődött el a KM Építő Kft. és a HE-DO Kft. konzorciumában.

A projekt nettó 178.4 millió forint hazai finanszírozásból valósult meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kiírt pályázatnak megfelelően, a társaság műszaki ellenőrzésével.

 

 

A meglévő burkolat profilmarását követően a profilhelyes alak biztosítása érdekében 2,5-5 cm vastag AC 11 kopójelű aszfaltból kiegyenlítő réteg terítése következett, majd a különböző közműszerelvények szintre emelése. Az aszfaltozási munkálatok előtt a felületet tisztítására volt szükséges, azon lévő kipergő anyagok, építési törmelék eltávolítása miatt.

 

Májusban lezárult a műszaki átadás-átvétel

A kiegyenlítő réteg terítését követően 4 cm AC 11 kopó jelű aszfaltréteget építésére került sor. Az építési szakaszon négy pár folyópályás buszmegálló volt található, melyek peronépítéshez kapcsolódóan kiemelt szegély építése valósult meg a peron védelmének érdekében.

A peron egyik végén akadálymentesítés-kialakítást is végeztek a szakemberek.

A kivitelezési munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás - átvételi eljárás 2020. május 7-én zárult le.

Helyi hírekútfelújításDiósjenőHe-Do Kft.KM Építő Kft.