2024.04.16, Kedd
Elhunyt Tenczer László nyugállományú tűzoltó zászlós

Elhunyt Tenczer László nyugállományú tűzoltó zászlós

katasztrofavedelem.hu

2019.11.06. 08:55

Életének 69. esztendejében elhunyt Tenczer László nyugállományú tűzoltó zászlós, a jogelőd Balassagyarmati Tűzoltóparancsnokság egykori gépkocsivezetője.

Hirdetés

Tenczer László 1951. április 4-én Vámosmikolán született. Általános iskolai és szakmunkásképzőben eltöltött éveit követően 1969-től a Nagymarosi Gépgyárban helyezkedett el, mint esztergályos, majd a Vámosmikolai Lavatherm KTSZ-nél dolgozott, melyet megszakított sorkatonai szolgálata. A 2 éves katonai szolgálatból tizedesként szerelt le. A leszerelést követően folytatta munkáját a KTSZ-nél, majd 1974-től a Pest megyei Víz- és Csatornamű Vállalatnál dolgozott nehézgépkezelőként.

Tenczer László 1976. január 1-jén szerelt fel a Balassagyarmati Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába, először, mint beosztott tűzoltó, majd később, egészen nyugállományba vonulásáig gépkocsivezető beosztásban dolgozott.

A Tűzoltóság iránti szeretetet, elhivatottságot édesapjától örökölte, aki több mint 40 éven át a Vámosmikola községi önkéntes tűzoltók parancsnoka volt. Tenczer László is fiatalon lett tagja az Önkéntes Tűzoltó Testületnek, így korán megismerkedett a szervezet feladatrendszerével.

A tűzoltói pályát élethivatásának tekintette, melyhez rátermettsége, ügyessége is megvolt. A tűzoltói kollektívába hamar beilleszkedett, csoporttársait, elöljáróit tisztelte és becsülte. Szakmai ismerete és általános műveltsége az átlagosnál jobb volt, mint műszaki felelős is aktívan tevékenykedett. Legfőbb jellembeli tulajdonsága az őszinteség volt.

Szolgálati ideje alatt végzett munkája kiemelkedő volt, a kapott feladatokat legjobb tudása szerint hajtotta végre. Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült városi parancsnoki dicséretben és jutalomban, a Tűzbiztonsági Érem bronz fokozata kitüntetést is megkapta.

Szolgálati viszonya 1998. november 30-ai hatállyal szűnt meg.

Emlékét kegyelettel őrzi a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Helyi hírekgyásztűzoltóság