2024.04.23, Kedd

Brutális tartozása miatt árverezi a NAV Győzike bútorait

blikk.hu

2017.11.14. 09:35

A showman adótartozása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal viszi a konyhabútort, az ülőgarnitúrát, de még a méregdrága jakuzzit is.

Hirdetés

A Blikk információja szerint a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának folyószámla-kezelési és végrehajtási igazgatóhelyettese ingóárverést tűzött ki Győzike ellen, ugyanis adóssága miatt elindult a végrehajtás.

December 7-én délelőtt bárki licitálhat Gáspárék bútoraira – nagyjából 10 millió forint értékben. Lefoglalják a fehér konyhabútort, a beépített elektromos sütővel, főzőlappal, hűtővel, mikrohullámú sütővel együtt, a becsértéke mindennek 1,5 millió forint, s csak egyben vásárolható meg. Ezenfelül két ülőgarnitúrát is behajtanak az adósság fejében, a hétszemélyes bőrkanapét félmillió forintért bocsátják vásárra, egy másikat a hozzá tartozó fotellel viszont csupán 250 ezer forintért.

 

 

Aki mindig is vágyott egy saját bárszekrényre, az 800 ezerért vásárolhatja meg Gáspárét, ám a legértékesebb a dupla fürdőteres jakuzzi, amelynek 7 millió forint az ára. Mindezt a licitáló a Romantic frontemberének otthonában nézheti meg, ugyanis a NAV ott tartja az árverést. A showman elárulta, szinte már maga sem érti, mi történik körülötte.

 

 

– A lakás és a benne lévő bútorok nem is a miénk, hanem Eveliné, mi csak használhatjuk. Én már nem értem, hogy mit akarnak tőlünk, ennél jobban nem lehet már minket megalázni. Ha elveszik a bútorainkat, akkor mi majd visszaszerezzük a bíróságon – magyarázta Gáspár.

A Blikk elérte Győzi ügyvédjét, dr. Szilágyi Rolandot, aki meglepő állításokat tett az üggyel kapcsolatban.

– Amit most próbálnak behajtani ügyfelemen, az közigazgatási eljárásban történik, 40 millió forintnyi adósság miatt. Bár fellebbeztünk a Kúriánál, a NAV ennek ellenére árverést hirdet, s szeretné pénzzé tenni Gáspár Evelin tulajdonát, ugyanis övé az ingatlan, amelyben a szülei élnek, az összes ingósággal együtt. A NAV-nak a Kúria döntésére kellene várnia, ugyanis ha felmentik ügyfelemet, akkor mindent vissza kell szolgáltat­niuk. Korábban 11 kiló aranyat foglaltak le mintegy 40 millió forint értékben, természetesen azt is vissza kell adniuk – magyarázta az ügyvéd.

Gáspárék a vagyonosodási eljárás miatt a legfelsőbb bírósághoz fordultak.

 

Évek óta pereskedik

A Gáspár család számára nem ismeretlen, hogy bíróságon harcoljon az igazáért. 2012-ben Győzikét 1 év 8 hónapra, Bea asszonyt 1 év 6 hónapra ítélték, három évre felfüggesztve, adócsalás miatt. Győző a NAV szégyenlistáján is szerepel, nem először.

Helyi hírekárverezésNAV Nógrád Megyei Adó- és VámigazgatóságGáspár GyőzőGyőzikeadótartozás