2024.04.20, Szombat

Emléktáblát avattak a plébános tiszteletére

sztarklikk.hu

2017.01.06. 11:38

Emléktáblát avattak nemrégiben a nógrádi plébánián Szarvas András atya, cibakházi plébános emlékére. Szarvas Andrást 2013. szeptember 10-én gyilkolták meg otthonában.

Hirdetés

Az atya 1940-ben született Nógrád községben, 1964-ben szentelték pappá Vácott. Három és fél évtizede szolgált Cibakházán és a környező településeken. Szarvas András atyát püspöke többször el akarta helyezni innen, de ő nem ment. 

Ahogy mondta: "Nem akarom, hogy az utódomnak nehéz dolga legyen. Ez egy borzasztóan nehéz vidék, de én már megszoktam, és engem is megszoktak. Ismerem az embereket. Inkább én leszek hős, minthogy másokat kínozzon ez a helyzet. Jézus jelenlétét akarom biztosítani e falvakban."

Szarvas atya feltételezett gyilkosát azóta elfogták, a 22 éves vádlott (akit András atya rendszeresen segített, támogatott) 18 év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős: az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Így jelenleg az ügyben a Szegedi Ítélőtáblán másodfokú eljárás van folyamatban.

Helyi hírekSzarvas András atyanógrádi plébániaNógrád