2024.07.15, Hétfő

Három megyében működő bűnözői csoportot számoltak fel a rendőrök

2015.12.11. 05:37

Nógrád, Veszprém és Csongrád megyében működői bűnözői csoportot számolt fel a rendőrség. A három budapesti férfi a gyanú szerint irodaházakba és üzletekbe tört be, készpénzt és ruhaneműket vitt el, miközben hasonló bűncselekmények miatt eljárás volt folyamatban ellenük.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be Salgótarjánban, a városi kapitányságon csütörtökön. 
Berta Szabolcs, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: M. Attila Szabolcs, M. László és L. Sándor terepfelmérés után egy salgótarjáni és egy szentesi irodaházba, egy veszprémi nyomtatványboltba és egy szentesi ruházati üzletbe tört be augusztus 27. és november 20. között. Egyik helyszínen sem volt riasztó vagy kamera, a térfigyelő kamerák ugyanakkor segítették az elfogásukat - tette hozzá.
Két gyanúsítottat a Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egysége fogott el november 21-én, harmadik társukra három nappal később a salgótarjáni nyomozók találtak rá budapesti rejtekhelyén, egy vendégházban. Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.
Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitányi főtanácsadója, a betöréses lopások felderítésének országos koordinátora a sajtótájékoztatón elmondta: ugyanez a bűnözői kör több irodát tört fel Nyíregyháza belvárosában tavaly novemberben. Ügyük úgy vált ismertté, hogy menekülés közben a forgalommal szemben hajtottak az M3-as autópályán, mielőtt az ecsédi pihenőhelynél elfogták őket.
A három férfi mostani elfogásában közösen dolgozott a három megye főkapitánysága, a megyeszékhelyek rendőrsége és az ORFK.
Tarcsa Csaba hangsúlyozta: fontos a koordináció, a felderítés kiszélesítése, az eredményt most is az hozta meg, hogy sikerült egységes rendszerbe foglalni a bűnügyi felderítő munkát.
Kalmár Zsolt Nógrád megyei bűnügyi főkapitány-helyettes és Ponyi Béla salgótarjáni kapitány azt emelte ki, hogy folyamatosan kihívást jelentenek az "utazó bűnözők", és esetükben kiemelkedő az országos koordináció, mert az olyan összefüggéseket tud feltárni, amelyek megkönnyítik elfogásukat.

mti

fotó: retrofm.hu

Galéria

Helyi hírekbűnözői csoport felszámolásafelderítés