2024.07.18, Csütörtök

A Törley új terméke koppintás?

2016.10.15. 13:20

A Bácsmegye információi alapján egy osztrák vállalat az Ivote Gmbh már 2010-ben levédette az európai unióra az Ivote szót és képet a White Angel nevű pezsgőjük esetében pedig 2014-ben jegyeztettek be kép,szó és 3D grafikai védjegyet majd ezt követően 2014-ben állapodtak meg az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőpincészetével az izsáki Royalsekt Zrt-vel arról, hogy a White Angel márkát Magyarországon szeretnék gyártani és a hazai forgalmazás jogát is kizárólagosan az Izsáki cég kapta meg.

A white Angel egy prémium kategóriás termék, amely a fogyasztók megelégedésére immár több éve van jelen Európában és Európán kívüli piacokon is.

Erre a Törley tegnap bejelenti, hogy felfedezte a langyosvíz receptjét, azaz kijött egy hajmeresztően hasonló termékkel. Laikusként egyértelmű, hogy ilyen hasonlóság már kizárja a véletlen azonosságot és egyértelműen, másolásról és védjegy bitorlásról lehet szó, amely nem méltó egy piacvezető, magát a hagyomány és minőség szlogennel jellemző céghez. 
 

Ennek eldöntése természetesen az erre hivatott hatóságok feladata, de az ügy kimenetele aligha lehet kérdéses.