2024.10.24, Csütörtök

Új üzemrészt adtak át a Mitsuba Kft.-nél Salgótarjánban

mti, magyarepitok.hu

2016.09.15. 08:28

Az ablaktörlőket, szervo-motorokat és kürtöket gyártó Mitsuba 8600 méteres új üzemrészt épített.

Bővíti gyártó és tároló kapacitásait az autóelektronikai berendezéseket gyártó japán Mitsuba cég Salgótarjánban, ennek keretében új üzemrészt adták át szerdán. A teljes beruházás 2017 végére készül el 4,3 milliárd forintból, és 150 új munkahelyet teremt 430-ra emelve a magyar leányvállalat alkalmazottjainak számát. A magyar kormány 850 millió forint támogatást nyújt a projekthez.

Hino Noboru, a Mitsuba-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, az új, 8600 négyzetméteres üzemrész által a raktározási és gyártókapacitás kétszeresére nőtt, a létrehozását a megrendelések emelkedése indokolta.

Több mint 90 százalékban exportra termelnek

A Mitsuba 2001-ben zöldmezős beruházásként hozta létre salgótarjáni gyárát. A magyarországi leányvállalat alapvetően az európai piacra gyárt ablaktörlő és mosó berendezéseket, valamint kényelmi berendezéseket, így elektromos ablakemelőt, kormány szervo-motorokat, elektromos kürtöket. Az export aránya meghaladja a 90 százalékot.

A cég partnerei között van a Magyar Suzuki és az Audi győri gyára is, beszállítói között jelentős arányt képviselnek a magyar cégek. A társaság Salgótarján meghatározó munkáltatója.