2024.07.20, Szombat

Folytatódik a Salgótarján gyorsforgalmi bekötését célzó beruházás

2016.06.08. 15:56

Letették a 21-es út négysávosodó szakaszainak alapkövét, idén öt részre osztva 26,1 kilométeren folytatódik a fejlesztés.

Letették a 21-es út négysávosodó szakaszainak alapkövét, idén öt részre osztva 26,1 kilométeren folytatódik a fejlesztés.

Szerdán Mátraszőlős és Tar között elhelyezték a 21-es főút kétszer két sávosra bővülő Nógrád és Heves megyei szakaszainak alapkövét. A beruházás Salgótarján és Nógrád megye bekötését célozza az országos gyorsforgalmi úthálózatba.

A négysávosítás tavaly tíz kilométeren készült el a Hatvant Salgótarjánnal összekötő 21-esen, a fejlesztés idén öt részre osztva 26,1 kilométeren folytatódik:

  • Heves megye I. szakasz Hatvan-Lőrinci
  • Nógrád megye II. szakasz Szurdokpüspöki-Pásztó
  • Nógrád megye III. szakasz Pásztó-Mátraszőlős
  • Nógrád megye IV. szakasz Tar-Mátraverebély
  • Nógrád megye V. szakasz Mátraverebély-Bátonyterenye.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő nemrég a Nógrád II. szakaszra kiírt közbeszerzési pályázat eredményét hirdette ki, eszerint a Colas Út, a Colas Hungária és az EuroAszfalt építi a 4,5 km-es utat mintegy 8 milliárd forintból.

A 21-es fejlesztése során különszintű csomópontokat, turbó-körforgalmakat, új gyalogos aluljárókat, vadátjárót létesítenek. A párhuzamos utakat felújítják, az érintett útkereszteződéseket átépítik, növelve a biztonságos közlekedés feltételeit, csökkentve a balesetek számát. A kivitelezés 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.

forrás: magyarepitok.hu

Galéria

Gazdaságútépítés21-es főút