2024.06.17, Hétfő

Élni és nem félni – Salgótarjánban

2016.03.30. 15:54

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészség Klubjának programja az „Élni és nem félni” című dokumentumfilm és a „Félsz a vihartól?” című interjúkötet bemutatója volt.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészség Klubjának programja az „Élni és nem félni” című dokumentumfilm és a „Félsz a vihartól?” című interjúkötet bemutatója volt. Vendégek voltak a film fiatal alkotó párosa Földvári Barbara és Dallos Csaba, valamint akiről a film szólt, Balassa Gabi.

Balassa Gabi, akinek egyéni történetén keresztül láthatták, hogy mi történik egy fiatal anyukával, amikor szembesül azzal, hogy mellrákja van. A dokumentumfilm sok kérdést felvet, amire Gabi, aki ma a mellrák ellenes küzdelem egyik élharcosa, őszinte válaszokat adott, fókuszba helyezve azokat a lényegi elemeket, amelyek megváltoztak az életében betegsége kapcsán.

Az interjúkötet nyolc rákbetegségben érintett nő történetét meséli el. A könyv célja az, hogy megélt történetekkel nyújtson segítséget mindazoknak, akik közvetlen vagy közvetett kapcsolatba kerültek ezzel a betegséggel, hogy a személyes történeteket megismerve a riasztó tévhiteket eloszlassa, és az olvasót késztesse arra, hogy saját életét megvizsgálja: Odafigyelek magamra? Nincs végtelen időm. Sosem késő másként dönteni és elindulni egy más úton.

A film megtekintése után a könyvből olvasott fel részleteket a szerző és az egyik interjúalany, Gabi.

A rendezvény kötetlen, közvetlen beszélgetéssel zárult.

forrás: rakliga.hu

Galéria

Helyi hírekRákligaEgészség KlubFöldvári BarbaraDallos CsabaBalassa Gabi