2024.04.24, Szerda

A gyalogos és kerékpáros balesetek megelőzése volt a célja a salgótarjáni általános iskolában megtartott balesetmegelőzési napnak.

Hirdetés

A gyalogos és kerékpáros balesetek megelőzése volt a célja a salgótarjáni általános iskolában megtartott balesetmegelőzési napnak.

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesülettel és a Nagyvárosi Polgárőr Egyesülettel közös rendezvényt tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a salgótarjáni Kodály Zoltán Általános Iskolában.

A rendezvény fő célja a gyermekek figyelmének felhívása a közlekedési szabályok elsajátításának, valamint a kerékpározás gyakorlásának fontosságára, és a gyalogos és kerékpáros balesetek megelőzésének lehetőségeire. A gyerekeknek a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület és a rendőrök kerékpáros ügyességi pályát alakítottak ki az iskola udvarán. A szervezők segítségével a tanulók a pályán gyakorolhatták kerékpáros tudásukat, a magabiztos közlekedést, tesztelhették ismereteiket a közúti jelzőtáblák képeit kockákból kirakható játékkal. A gyerekek a részeg szemüveg használatával kipróbálták, hogy milyen veszélyekkel jár a szeszes ital fogyasztása.  A rendőrök ismertették az alapvető kerékpáros védőfelszerelések – bukósisak, láthatósági mellény - használatát, azok balesetek megelőzésében betöltött fontos szerepét. 

forrás: police.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjáni Hegyikerékpáros EgyesületNagyvárosi Polgárőr EgyesületKodály Zoltán Általános Iskola