2024.04.22, Hétfő

Az évad utolsó premierjére készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2016.05.17. 12:47

Az évad utolsó premierjére készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, május 23-án, hétfőn .este Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabját mutatják be.

Hirdetés

Az évad utolsó premierjére készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, május 23-án, hétfőn este Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabját mutatják be a Székfoglaló Premier Bérlet tulajdonosainak, illetve a szólójegyet vásárlóknak. A darab rendezőjével, Susán Ferenccel készült villáminterjú

- Az első kérdés mindig a darabválasztás miértjéről szól. Mit adhat a nézőknek a Szent Péter esernyője? - kérdezték a salgótarjáni közönség által többször is Vastaps-díjjal jutalmazott rendezőhöz.

- Mivel az évadra meghirdetett A szabin nők elrablása című vígjáték jogdíjáról nem sikerült megállapodnunk, egy olyan darabot kerestünk, ami beleillik a színházunk filozófiájába: tartalmas, mindenkor aktuális mondanivalóval bíró története legyen. A választásnál elsődleges szempont volt, hogy Mikszáth Kálmán személyében egy Nógrád megyéhez, Palócországhoz ezer szállal köthető szerző művét állítjuk színpadra. Azt hiszem, nem kell különösebben magyarázni, miért az ő művével zárjuk a szakmailag rendkívül sikeresnek mondható 2015/2016-os évadot.

 

- Mikszáth regényét rengetegen ismerik, mégis, mi a fő mondanivalója a darabnak?

- Az évadban először bemutatott darabunk, a Kakuk Marci sztorijához tudnám hasonlítani: a szerelem felülír minden, a pénzhez, a gazdagsághoz, meggazdagodáshoz fűződő vágyat és érdeket. Nagyon szeretjük Deres Péter színpadi adaptációját, remek nyelvezet, folyamatosan fenntartott figyelem jellemzi.

 

- Kiket láthatunk az előadásban, hol tartanak a próbafolyamatban?

- A „szabin nők”-ben játszók szinte tökéletesen lefedik ezt a darabot is, így Falati Hedvig, Kovács Vanda, P. Kerner Edit, K. Müller Zsófia, Farkas Zoltán, Máté Krisztián, Tóth Zoltán, Borbiró András, Gyuriska János, Bánfi Kata, Albert Péter, Marjai Virág és – több szerepben – Erdélyi Gábor játssza a történetet, a díszlet és jelmez Bobor Ágnes, illetve Furik Rita tervei alapján készül. A társulat az évadban több mint száz alkalommal játszik az ország különböző pontjain, akár határainkon túl is, így a jelenlegi próbafolyamat is rendkívül szabdalt a vendégjátékok által. Ez több odafigyelést, koncentráltabb munkát kíván meg a színészektől és a produkcióért sokat dolgozó színpadi és technikai stábtól is, de időarányosan azt mondom, jól állunk, az utolsó hat-nyolc próbanap már valóban a játék egybegyúrását, az apró finomságok kidolgozását szolgálhatja, ami – remélem – közönségünk kedvére való lesz – zárta szavait Susán Ferenc rendező.

 

Szent Péter esernyője

vígjáték 2 felvonásban, kb. 120 perc

Premier: május 23., hétfő, 19 óra

(bérlet: Székfoglaló Premier Bérlet, Surranó Bérlet)

További előadás: május 24., kedd, 19 óra

(bérlet: Zenthe Ferenc Bérlet)

 

Jegyárak

1. helyár 3500 Ft

2. helyár 3200 Ft

Diák 2500 Ft

Nyugdíjas 2000 Ft

Gyermek (14!) 1400 Ft

forrás: szinhaz.hu / zentheszinhaz.hu

Galéria

KultúraszínházZenthe FerencSzent Péter esernyőja