2024.07.18, Csütörtök

Átadták a Volánnak a lakosság javaslatait

2016.06.01. 09:00

Átadták Salgótarjánban a Volánnak a lakosság javaslatait az új helyi járatú menetrenddel kapcsolatban.

Átadták Salgótarjánban a Volánnak a lakosság javaslatait az új helyi járatú menetrenddel kapcsolatban. A Volán a dokumentum áttanulmányozása után várhatóan még júniusban választ ad a felmerült kérdésekre.

Mint ismert, 2016. május 1-jétől a Volán által kidolgozott új helyi járatú menetrend lépett életbe Salgótarjánban, mely drasztikus járatszám-csökkentéssel járt.
Azt megelőzően a közszolgáltató cég járatcsökkentésre vonatkozó szándékait megismerve a városvezetés – a város lakosságának utazási szokásait és igényeit képviselve – megtette javaslatait, ám a Volán hajthatatlan maradt.

A városi közgyűlés úgy határozott, hogy újabb javaslatokat tesz a közszolgáltató cég elé, ehhez pedig a választók segítségét kérte. A város lakosságának május 25-ig lehetősége nyílott javaslatait e-mailben vagy postai úton eljuttatni az önkormányzathoz, a választókerületek egyéni képviselői pedig személyesen gyűjtötték össze az állampolgárok észrevételeit.

Ezek összegzése után május 31-én a városvezetés, az egyéni választókerületi önkormányzati képviselők, a polgármesteri hivatal szakemberei és a Volán képviselői újra tárgyalóasztalhoz ültek. A megbeszélésén a több száz lakossági javaslat összegzését az önkormányzat átadta a közszolgáltató cégnek, kérve, hogy az utazóközönség észrevételeit figyelembe véve az igényeknek megfelelően módosítson a menetrenden.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálismenetrendSalgótarján Volán