2024.06.20, Csütörtök
Kelengyecsomaggal segítik a hátrányos helyzetű régióban élő családokat
MTI/Komka Péter

Kelengyecsomaggal segítik a hátrányos helyzetű régióban élő családokat

mti

2020.06.08. 15:41

A múlt évtől az ózdi, a salgótarjáni és a bátonyterenyei járásban 1500 darab, 15 ezer forint értékű csomagot adtak át újszülöttet, illetve egy év alatti gyermeket nevelő családoknak. A csomag többek között fürdetőkádat, kispaplant, párnát, lepedőt, rugdalózót vagy nadrágpelenkát, valamint egy kézikönyvet is tartalmaz hasznos információkkal.

Kelengyecsomaggal segített hátrányos helyzetű régióban élő családokat a kormány az ózdi, a salgótarjáni és a bátonyterenyei járásban - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken Salgótarjánban.

Novák Katalin a Szent Lázár Megyei Kórházban tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az újszülött érkezése rendkívül nagy öröm, és egyúttal számos kiadás is jelentkezik a család életében. A kormány ezeket a kiadásokat szeretné csökkenteni, erről szól a családbarát kormányzás, a családvédelmi akcióterv, és erről szólnak a családokat támogató lépések - mondta.
Az államtitkár ezek között említette a családbarát adórendszert, az Erzsébet-táborokat, azt, hogy a gyerekek jelentős része számára ingyenes az étkezés a bölcsődében és az óvodában, továbbá az ingyenes tankönyveket, az otthonteremtési programot és a babaváró támogatást.

Mindez azt szolgálja, hogy a gyermekvállalás előtt álló anyagi akadályokat igyekezzünk leépíteni, és Magyarországon minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen - fogalmazott az államtitkár.

 

Becsó Károly, a salgótarjáni, és Riz Gábor, az ózdi térség fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón egyaránt a javuló demográfiai mutatókról szólt, és arról, hogy a gesztusértékű kelengyecsomag a szülői felelősségteljes vállalást próbálja meg elismerni.

Laczkó Tamás, a salgótarjáni kórház főigazgatója arról beszélt, hogy az intézmény hosszú évek óta család- és bababarát, és mint mondta, a csomagnak nem csak fizikai értelme van, lelki tartalma a gondoskodás.

AktuálisSzent Lázár Megyei Kórház