2024.04.20, Szombat
Több mint 60 ezren jelentkeztek a nyolc hetes informatikai alapképzésre 
A kép illusztráció - pixabay.com

Több mint 60 ezren jelentkeztek a nyolc hetes informatikai alapképzésre 

2020.05.26. 14:13

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra összesen 61 886-an regisztráltak. A képzés a járvány elleni gazdaságvédelmi akcióterv része,  amely segíti a  munkahelyek védelmét és új munkahelyek teremtését.  Az Újratervezés Program részvevői számára már elérhető a tananyag, a képzés egy online vizsgával zárul.

Hirdetés

A május 25-én induló online kurzus az alapvető ismeretek átadását, megerősítését célozza az alapoktól kezdve. A képzés végére a résztvevők a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést. A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre épülő, magasabb szintű oktatásban való továbbtanulás egyik alapfeltétele.

 

Szakmai garanciát jelent, hogy a tananyagtartalmat a legnagyobb hazai képzők térítésmentesen ajánlották fel a program számára. Az alapozó program állami infrastruktúrán keresztül valósul meg, európai uniós forrás felhasználása nélkül. A résztvevők számára a képzés teljesen ingyenes, sikertelen vagy el nem végzett záróvizsga esetén sem terhel senkit visszafizetési kötelezettség.

 

A Gazdaságvédelmi Akcióterv célkitűzéseivel összhangban a kormány által életre hívott 8 hetes informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék, amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak.

Aktuálisinformatikai alapképzés