2024.04.18, Csütörtök
Találkozás a természettel Lengyelországban
Fotó: Mido Sp.z o.o

Találkozás a természettel Lengyelországban

Mido Sp.z o.o

2020.04.17. 10:50

Lengyelország természeti környezete híres sokféleségéről, mind állat-, mind növényvilága tekintetében. Melyik első ránézésre jelentéktelen, mégis érdekes helyet érdemes meglátogatni?

Hirdetés

A Podlaskie vajdaság egy kitűnő turisztikai úticél, ha a természetbe vágyunk. Érdekes ötlet lehet a Biebrzański Nemzeti Park (Biebrzański Park Narodowy), amelyben tanösvények egész hálózatát alakították ki.

A park természeti és kulturális értékei révén, valamint méretének és fekvésének köszönhetően európai jelentőségű: itt találkozik ugyanis a páratlan, vad, természet és a mai napig hagyományos módszerekkel végzett emberi tevékenység (a rétek kaszálása és a rideg állattartás).

Tucatnál is több tanösvényt létesítettek a park területén, hogy a turistáknak, gyerekes családoknak és a diákoknak megkönnyítsék az ökológiai rendszerek, valamint a park területén megtalálható rendkívül változatos élőhelyekre jellemző állat- és növényvilág megismerését.

Az ösvények katonai bunkerek, kilátók, pallóhidak, megfigyelőpontok, lápok közelében haladnak. A Biebrza völgye (Dolina Biebrzy) és a híres Biebrzai mocsárvilág (Dolina Biebrzy) a park legértékesebb ökológiai rendszerei, nagyon fontos fészkelő-, táplálkozó- és pihenőhely a gázlómadarak számára, ami még messziről is idevonzza a madármegfigyelőket.

AktuálisLengyelországkikapcsolódástermészetcsalád