2024.04.26, Péntek
Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön
bv.gov.hu

Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön

mti

2020.04.15. 17:32

A cél a börtönben lévő szülő és gyermeke kapcsolatának erősítése; a pályázatban együttműködő partnerként vesz részt a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, amelyben az ország egyetlen anya-gyermek részlege működik.

Hirdetés

A program több célcsoportot érint, így azokat a gyermekeket, akiknek valamelyik szülője börtönben van, a börtönben lévő szülőket, valamint az érintett büntetés-végrehajtási intézetek személyi állományát is.
A pályázat legfontosabb célja, hogy erősítse a börtönben lévő szülő és gyermeke kapcsolatát, hiszen a gyermek nem tehet a szülő bűnéről, ugyanakkor következményeit ő is viseli.

A gyerekek részére értékközvetítő tábort szerveznek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel, és kiadnak egy tájékoztató füzetet "Látogatóba megyek a börtönbe" címmel, melynek elkészítésébe bevonják a börtönben lévő szülőket is.

Fontos eleme a projektnek a szülői szerep erősítése. Kialakítják az elektronikus látogatófogadás, a skype-olás lehetőségét is.

A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön a múlt évben szervezte meg a művészeti gyermektábort, melyben a Balassagyarmaton elhelyezett fogvatartottak gyermekei, és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő hasonló sorsú gyermekek vettek részt. A táborban olyan értékeket kaphattak a fiatalok, amelyek kapaszkodót adhatnak az eligazodáshoz a mindennapi életben.

AktuálisBalassagyarmati Fegyház és Börtön