2024.05.20, Hétfő
Húsz koncerten húsz műsorral lép fel Bogányi Gergely a 2020-as koncertturnéján
MTI/Koszticsák Szilárd

Húsz koncerten húsz műsorral lép fel Bogányi Gergely a 2020-as koncertturnéján

mti

2020.02.26. 20:06

A koncertek nagy része Magyarországon lesz, de az egész Kárpát-medencében, így a Felvidéken, Erdélyben és Délvidéken is fellép.

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.

Élete legfontosabb és legnagyobb volumenű koncertsorozatának nevezte a 2020-as turnét Bogányi Gergely zongoraművész a szerdán rendezett sajtótájékoztatón Budapesten. Az idei turné legkülönlegesebb pontjának azt tartja, hogy minden alkalommal más műsort ad elő, összesen 13 zongoraversenyt és sok szólóművet játszik.

"A koncertsorozat az egész életem művészetének egyfajta összessége" - mutatott rá Bogányi Gergely, hozzátéve: megihlette 2020, ezért alakította úgy az életét, hogy ezt a kihívást teljesíthesse. Felidézte, hogy 2010-ben 10 koncerten Chopin összes zongoraművét játszotta el.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy Bogányi Gergely nemcsak önmagát mint művészt és a Bogányi-zongorát tette világszerte elismertté, hanem Magyarország hírnevét is öregbíti.
Kiemelte, hogy a 20 koncert 20 különböző programmal óriási vállalkozás, s Bogányi Gergely a nemzeti összetartozás évében a zongorajátékával köti össze a Kárpát-medencében több részre szakadt magyarságot.

AktuálisBogányi Gergely