2024.03.19, Kedd
Kerékpárosbarát munkahely lett a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága
bnpi.hu

Kerékpárosbarát munkahely lett a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

Bükki Nemzeti Park

2020.01.29. 15:40

A környezetbarát közlekedési mód ösztönzésére a nemzeti park területén elindított kerékpárkölcsönzés és erdei kerékpárút-hálózat, az igazgatóság kerékpárosbarát szálláshelyei, és az ökoturisztikai kínálatban szereplő kerékpáros programok fémjeleznek.

Hirdetés

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely (KBT-KBM) pályázatokat.

A közlekedésért felelős tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára. A kerékpárosbarát címek átadására 2020. január 24-én az Innovációs és Technológiai Minisztériumban került sor.

A címet elnyert önkormányzatoknak, intézményeknek, vállalatoknak szóló elismeréseket Schanda Tamás miniszterhelyettes úr adta át, 9 település és 11 munkahely képviselőinek.

Az Igazgatóság képviseletében Rónai Kálmánné igazgató vette át az elismerő oklevelet.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága már sok évtizede elkötelezett a kerékpározás a kerékpáros turizmus mellett. Ezt a környezetbarát közlekedési mód ösztönzésére a nemzeti park területén elindított kerékpárkölcsönzés és erdei kerékpárút-hálózat, az igazgatóság kerékpárosbarát szálláshelyei, az az ökoturisztikai kínálatban szereplő kerékpáros programok fémjeleznek. Ebben az évben is bekapcsolódtak a BringásVándor programba, az ipolytarnóci szállás-megálló mellett a Bükk-Aggteleki-hegység útvonal bükk-fennsíki szakaszán várják a kerékpáros vándortáborozókat természetvédelmi bemutatóval.

 

A múlt év őszén meghirdetett pályázaton indult igazgatóságunk, mert munkatársaink között is egyre többen használják a kerékpárt rendszeresen a munkába járáshoz. A kerékpárosbarát cím elnyerésével az igazgatóság vállalta, hogy a kerékpárral munkába járó kollégái számára a központjában biztosítja a kerékpártárolás és az átöltözés kulturált körülményeit. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium célja a kerékpárosbarát pályázatok meghirdetésével, hogy a követendő példákat, bevált megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza és mintaként átadja, a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza.

AktuálisBükki Nemzeti Park IgazgatóságaKerékpárosbarát munkahely