2024.04.26, Péntek
Beiskolázási információs nap az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjában
A kép illusztráció

Beiskolázási információs nap az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjában

Óbudai Egyetem

2019.12.14. 11:29

A jelenlévő fiatalok az alapképzésről, a felsőoktatási szakképzésről és az intézményben folyó munkáról kaptak információt, sőt a hallgatók segítségével testközelből is bepillantást nyertek a 3D modellek tervezésébe és nyomtatásába.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (ÓE SKKK) 2019. november 27-én 12:00 órától tartotta Információs Napját a térség középiskolásai számára. A rendezvény az EFOP 3.4.3.-16-2016-00023 számú, Az Óbudai Egyetem komplex intézményi fejlesztései a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetősőgének együttes javítása érdekében című pályázat keretében valósult meg.

 

Nógrád megye egyetlen felsőoktatási intézményében Székyné dr. Sztrémi Melinda, igazgató és Simon Csaba, pályaorientációs tanácsadó üdvözölte a fiatalokat. Az igazgató asszony tájékoztatójában többek között elmondta:

 

- Az intézményben 2017-2018. tanévtől folyik műszaki felsőoktatási szakképzés. A képzési ideje 4 félév, 3 félév elméleti oktatás, a 4. félév teljes szorgalmi időszakában (14 hét) a hallgatók szakmai gyakorlaton vesznek részt az Óbudai Egyetemmel együttműködési megállapodást kötött Nógrád megyei cégek valamelyikében. A mérnökinformatikus alapképzési szakra 2018-2019. tanévtől kezdődően jelentkezhetnek a középiskolás fiatalok, melynek képzési ideje 7 félév. 2019-2020. tanévtől a diákok duális képzési formát is választhattak, melynek keretein belül gyakorlati helyen nyerhetnek betekintést a munka világába.

 

A tájékoztatót követően a résztvevők szórakoztató formában kaptak ízelítőt abból, hogy milyen is az élet a salgótarjáni campuson. A hallgatók segítségével megismerkedtek a 3D modellezésben és nyomtatásban rejlő lehetőségekkel. Majd bekapcsolódtak a diáknapba, melynek keretében az „Óbudais tudja” címmel egy játékos vetélkedőn vettek részt. A diáknapot támogatta a Tavaszi Árkád Cukrászda, az ST Speed s.r.o., a Salgótarjáni Sportlövész Egyesület és Poczkodi-Horváth Erzsébet.

 

A február 15-ig tartó felsőoktatási jelentkezési határidőig nagy döntés előtt állnak a középiskolák végzősei. A rendezvény alkalmával ehhez kaptak most segítséget, fontos információkat és betekintést az egyetemünk életébe. – értékelte a rendezvényt Székyné dr. Sztrémi Melinda.

AktuálisÓbudai EgyetemÓbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely